‘Luchtig’ pretpark lokt 1.200 springlustigen naar Schoonderbuken

Schoenen uit bij de toegangen, hier aan de legerzone.
Tom Van de Weyer Schoenen uit bij de toegangen, hier aan de legerzone.
Het grootste springkasteel van België, misschien wel van de wereld, heeft dit weekend Schoonderbuken in haar greep gehouden. Zelden heeft zo veel lucht (een voetbalveld groot en vijf meter hoog) zo veel volksvermaak gebracht voor jong en oud. “Het terrein lijkt wel Klein-Werchter”, zegt een glunderende Jo Staels, van de organiserende KWB. “Vrijdag hadden we 300 bezoekers, zaterdag 464 en zondag maar liefst 500.”

Terwijl de kinderen dolle salto’s maakten en zich helemaal verloren in de kamers van het kasteel, vlijden de ouders zich gemoedelijk rond de attractie neer. “Voor onze kinderen is dit een leuke afterparty, want wij komen net van een tweedaagse in het Duitse Europa-Park”, zegt de familie Lemmens uit Zichem. “Daar hadden we enorme attracties, maar niet eens een springkasteel. Het is een aangename verrassing dat we in onze eigen gemeente zo'n spektakel mogen beleven.”

Eigenlijk mochten volwassenen het kasteel niet betreden, maar sommige ouders konden het niet nalaten te gaan kijken hoe hun kroost het deed daarbinnen. De EHBO-post en stewards waren het hele weekend attent aanwezig. Eén kind liep een kwetsuur op aan de pols en moest naar het ziekenhuis. De organisatie verliep rimpelloos. De foodtrucks aan de rand van het terrein deden goede zaken.

“De bedoeling van dit initiatief was om meer jongere mensen naar Schoonderbuken te krijgen. We overwegen om het grootste springkasteel volgend jaar te laten terugkeren”, zegt Staels. “Intussen bereiden we onze Bezembinderstocht met Halloween voor. Het wordt de 20ste jaargang en dit keer bezorgen we jullie niet alleen ijskoude rillingen, maar het belooft er ook warm aan toe te gaan.”

Gezinnen installeerden zich naast de attractie, zoals op het strand.
Tom Van de Weyer Gezinnen installeerden zich naast de attractie, zoals op het strand.
In de schaduw van het kasteel konden ouders wat bijpraten bij een hapje en drankje.
Tom Van de Weyer In de schaduw van het kasteel konden ouders wat bijpraten bij een hapje en drankje.
In het kasteel waren vier verschillende ballenbaden, hier in de graffitizone.
Tom Van de Weyer In het kasteel waren vier verschillende ballenbaden, hier in de graffitizone.
Kinderen zoeken hun weg in één van de vier thema’s, het jungle-gedeelte.
Tom Van de Weyer Kinderen zoeken hun weg in één van de vier thema’s, het jungle-gedeelte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.