“Die positieve speekseltest? Ik heb een meisje gekust, en mogelijk heeft zij drugs gebruikt, meneer de agent”

Bij een verkeerscontrole bleken heel wat bestuurders over een vrijstelling van de gordeldracht te beschikken
Bollen Bij een verkeerscontrole bleken heel wat bestuurders over een vrijstelling van de gordeldracht te beschikken
“Neen, ik heb geen drugs gebruikt. Maar het meisje dat ik gekust heb misschien wel.” Een opvallende verklaring voor een positieve speekseltest was het zeker.

De lokale politie voerde woensdag controles uit op de Westelsebaan en in de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel-Zichem, en in de Schaffensestraat en op Schoonaerde in Diest. Een jongeman uit die laatste stad mocht aan de kant en legde een positieve speekseltest af. Een indicatie dat hij drugs gebruikt had, maar dat ontkende hij met overtuiging. Volgens hem had hij een meisje gekust dat mogelijk — zonder zijn medeweten — cocaïne gebruikt had. En hij had er vertrouwen in dat het bloedonderzoek hem gelijk zou geven. Hoe dat afliep, is evenwel niet duidelijk.

In de 55 gecontroleerde voertuigen bleken ook opvallend veel mensen hun gordel niet te dragen, zij het met een vrijstelling op medische gronden. Voorts werden vijftien bestuurders betrapt op bellen achter het stuur. Van één voertuig was de keuring vervallen.

Eén bestuurster moest ook onderschept worden nadat ze rechtsomkeer probeerde te maken. Zij panikeerde omdat ze geen rijbewijs of identiteitskaart bij zich had. Een trucker die met een vervallen keuring voor de tachograaf op de baan was, kreeg dan weer een boete van 1.320 euro.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Proost

  Het probleem zit 'm in het feit dat cannabis tot één week na gebruik detecteerbaar blijft. Iemand die sporadisch rookt, zal dus altijd een positieve test afleggen !! Op dit punt loopt onze overheid eindeloos achterop op de rest van de wereld waar men begint in te zien dat soft-drugs als cannabis uit het strafrecht dient gehaald te worden! En probeer aub het verschil in te zien tussen soft- en hard drugs want ik heb de indruk dat de meesten dit niet kennen...

 • Robert DE REU

  Altijd bloed laten afnemen bij positieve uitslag, die speekseltesten zijn de grootste brol die er maar kan zijn en totaal onbetrouwbaar, maar kan serieuze gevolgen hebben in de rechtbank.

 • Tina Colpaert

  Als je zeker bent dat je geen drugs of alcohol gebruikt hebt eis een bloedtest!

 • raymond van der craen

  Ik was eens een keer Bob en vervoerde 4 stomdronken vrienden naar huis. De auto rook naar alcohol waardoor ik positief blies. Leg dit maar eens uit aan de politie of rechter.

 • james vroman

  was dat zatte rita ?alois philipsen.