Schepen licht Eekloos energiebeleid toe in Rio

Schepen Bob D'haeseleer (Groen) uit Eeklo is in Rio de Janeiro waar hij op een energiecongres de Eeklose visie op windenergie en warmtenetwerken uit de doeken mag doen.

"Begin dit jaar werd ik uitgenodigd op een Europees energiecongres in Brussel", zegt schepen D'haeseleer. "Blijkbaar waren ze daar onder de indruk van de aanpak van onze stad, want enkele weken geleden kwam de uitnodiging om de Eeklose visie op windenergie en warmterecuperatie te gaan voorstellen in Rio de Janeiro. Ik ben trots en erg dankbaar om het baanbrekend werk van Eeklo te mogen presenteren in een wereldstad als Rio."

Eeklo heeft al acht windmolens staan en laat er binnenkort nog eens 14 nieuwe bouwen rond de expressweg N49. "Met de grootste concentratie windmolens per inwoner is het treffend dat nergens in Vlaanderen het draagvlak voor windenergie groter is dan in Eeklo", vindt de schepen. "Terwijl projecten elders verzanden in procedureslagen staat onze stad van 20.000 inwoners klaar om 14 nieuwe windmolens te zetten naast de bestaande 8. De mensen laten participeren en open communiceren zijn de twee belangrijkste factoren in dit succesverhaal." (JSA)