Zorgparkeren maakt vanaf september intrede

Vanaf september maakt het zogenaamde 'zorgparkeren' zijn intrede in Schelle. Het reglement rond parkeren en zorg (P+Z) werd de vorige gemeenteraad op voorstel van CD&V goedgekeurd.


Het idee is eenvoudig: inwoners kunnen door een P+Z-sticker aan of bij hun garage of oprit te plakken, aangeven dat ze zorgverleners de toelating geven om er voor korte tijd te parkeren. De zorgverlener - dokter, verpleger of kinesist - moet op zijn beurt een P+Z-kaart zichtbaar in zijn voertuig achter te laten. Op die kaart staan de nodige contactgegevens van de zorgverlener vermeld.


De parkeertijd bedraagt wel maximaal dertig minuten. "Zorgverleners hebben vaak moeite om bij het bezoeken van hun patiënten snel een parkeerplaats in de buurt te vinden. Zorgparkeren biedt echter een oplossing", aldus burgemeester Rob Mennes (CD&V). Inwoners van Schelle die de ruimte voor hun garage of inrit ter beschikking willen stellen van zorgverleners kunnen de P+Z-sticker aanvragen via de balie van het gemeente-huis. De gebruiker dient zich ook vooraf bij het onthaal van het gemeentehuis aan te melden. (BCOR)