Wima Bowling ruimt plaats voor winkelcentrum

Succesvolle zaak verhuist deze zomer naar Bowlingpaleis op A12

Johnny Crijns aan het Bowlingpaleis.
Benoit De Freine Johnny Crijns aan het Bowlingpaleis.
Wima Bowling verhuist midden augustus naar het Bowlingpaleis op A12 Shopping. Het oude Wimagebouw gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor een winkelcentrum met een ruime parking. "Na de bouw van San Marco Village is dit voor ons een tweede groot avontuur", zegt gedelegeerd bestuurder Johnny Crijns.

"Het huidige gebouw van Wima Bowling is flink verouderd", vertelt Johnny Crijns. "Sommige stukken, zoals onze bowlingmachine, zijn al meer dan 55 jaar oud. De klanten merken daar misschien weinig van, omdat we altijd de nodige onderhoudswerken hebben laten uitvoeren. Maar je kan investeren zoveel je wil, uiteindelijk blijf je nog altijd zitten met een oud gebouw. Daarom ben ik gaan praten met de man die op A12 Shopping, wat verderop, het Bowlingpaleis en Speelpaleis uitbaat. De infrastructuur daar is nauwelijks acht jaar oud."

Afterbowling-bar

Er werd overeengekomen dat de familie Crijns het pand van het Bowling- en Speelpaleis gaat huren vanaf 1 juli. Daar krijgt Wima Bowling een tweede leven. "Het enige wat er van het huidige interieur zal blijven, zijn de zestien bowlingbanen. De rest gaan we helemaal opknappen. Er komt een grote buitenspeelhoek voor de kinderen en een 'afterbowling'-bar, waar je na het bowlen nog terecht kan voor een hapje of drankje. Op het gelijkvloers openen we een nieuw restaurant, Lane 12. Daar willen we de mensen laten kennismaken met de nieuwste kooktrends. Onze bekende succesformule van 'Bowl and Dine' wordt dus zeker verdergezet", zegt Crijns. "Maar terzelfdertijd willen we het bowling- en restaurantgedeelte een beetje uit elkaar halen. Zo voorzien we voor Lane 12 een aparte inkom, zodat de mensen weten dat ze de hele week door kunnen komen eten, zonder dat ze daarbij hoeven te bowlen."

6 miljoen euro

Het huidige Wimagebouw zal worden gesloopt om plaats te ruimen voor een gloednieuw shoppingcenter: 'The BLVD'. "Het gaat om een gebouw van twee verdiepingen, met per verdieping vijf winkelruimtes. We voorzien 350 parkeerplaatsen, waarvan 208 plaatsen ondergronds. Vooraan, als buffer met de Boomsesteenweg, komt er een groenzone met een wandelboulevard, die doorloopt tot voorbij San Marco Village. Alles bij elkaar gaat het om een investering van ongeveer 6 miljoen euro." Met 'The BLVD' zet de familie Crijns haar eerste stappen in de wereld van de shopping centra. "Na de bouw van San Marco Village is dit een tweede groot avontuur", zegt Crijns. "Gelukkig staan we er niet alleen voor en kunnen we rekenen op de hulp van Els De Clercq, die in Olen ook al een shopping center in beheer heeft."


Dat het afscheid van het huidige Wimagebouw emotioneel zal worden, lijdt geen twijfel. "Het is een stuk familiegeschiedenis", glimlacht Crijns. "Mijn vader is er in de jaren '60 gestart met de verkoop van caravans, alvorens hij in de jaren '70 de assemblagehal liet ombouwen tot een bowling- en feestzalencomplex. Het is de plaats waar ik ben opgegroeid en mijn jeugd heb doorgebracht. Maar we moeten nu eenmaal verder. We gaan de mensen zeker een verbeterde ervaring kunnen aanbieden op de nieuwe locatie."