Toerisme Rupelstreek strikt topchefs voor streekbierenavond

De schepenen van Toerisme uit de Rupelstreek klinken alvast op een nieuwe editie van de streekbierenavond.
Foto BCOR De schepenen van Toerisme uit de Rupelstreek klinken alvast op een nieuwe editie van de streekbierenavond.
De vierde editie van de jaarlijkse streekbierenavond van Toerisme Rupelstreek op 24 november wordt een speciale. Voor het eerst wordt namelijk samengewerkt met enkele bekende sterrenchefs uit de regio om samen met het bier ook enkele bijpassende gerechten te kunnen presenteren.

"Na het succes van de vorige drie edities en de ervaringen die we hebben opgedaan, leggen we dit jaar de lat hoger", zegt Axel Boen, voorzitter van Toerisme Rupelstreek. "Dit najaar gaan we de grenzen opentrekken en nodigen we de microbrouwers uit de hele toeristische regio Scheldeland uit. Bovendien verruimen we niet enkel het geografisch gebied, maar zullen we de bezoekers naast het heerlijke streekbier ook verwennen met gerechtjes van topchefs. In samenwerking met PIVA hebben we liefst vier sterrenchefs kunnen strikken: Bart De Pooter van De Pastorale in Reet, Luc De Laet van Butcher's Store in Hove, Olivier Sebroeck van bistro Vintage in Kontich en Ken Verschueren van Het Predikherenklooster in Mechelen. Als kers op de taart bieden we gedurende het evenement verschillende workshops aan met onder meer Sofie Vanrafelghem, Luc De Raedemaeker en Werner Callebaut."


De streekbierenavond, die dit jaar de titel 'Bier met (Rupel)streken' heeft gekregen, vindt plaats op zaterdag 24 november van 14 tot 22 uur in San Marco Village in Schelle. De toegang bedraagt 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de kassa, inclusief een degustatieglas, vier bierdegustaties en twee gerechtjes. Wie één van de workshops wil volgen, betaalt daarvoor nog eens 25 euro.


Je kan je plaats reserveren via de website www.toerismerupelstreek.be. (BCOR)