Schelle mag zich ‘bijenvriendelijke gemeente’ noemen

Burgemeester Rob Mennes (CD&V) toont het bordje van 'Bijenvriendelijke gemeente' bij het bijenhotel aan het gemeentehuis.
RV Burgemeester Rob Mennes (CD&V) toont het bordje van 'Bijenvriendelijke gemeente' bij het bijenhotel aan het gemeentehuis.
Schelle heeft de titel van ‘Bijenvriendelijke gemeente’ ontvangen. Die titel wordt jaarlijks toegekend door de Vereniging voor Openbaar Groen om de beste gemeentelijke groen-, bloemen- en bijenprojecten te huldigen.

“We hebben deze titel te danken aan onze inspanningen van de voorbije jaren”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Zo plaatsten we een achttal hotels voor solitaire bijen en een drietal kasten voor honingbijen. Daarnaast legden we een volkstuin van ongeveer 9.000 m2 aan met een bijenhal, gebruiken we sinds 2004 geen pesticiden meer op het openbare domein en organiseerden we een cursus voor imkers. Ook in de toekomst blijven we initiatieven nemen om de bijen en hommels in onze gemeente alle kansen te geven. Deze dieren vervullen immers een sleutelrol in de natuur.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.