Recordbedrag: Antwerp Diner zamelt 105.423 euro in

Antwerp Diner lokte 500 gasten.
Benoit De Freine Antwerp Diner lokte 500 gasten.
Het Antwerp Diner, dat zondagavond plaatsvond in de Napoleonzaal van J&M Catering in Schelle, was opnieuw een hoogvlieger. Liefst 500 gasten kwamen er smullen van een uitgebreid diner, verzorgd door Antwerpse sterrenchefs en ten voordele van het goede doel.

De avond startte met een uitgebreide receptie, gevolgd door een heerlijk viergangendiner. Achter het fornuis: onder meer Nick Bril van August, Ingrid Neven van Pazzo, Seppe Nobels van Graanmarkt 13, en Viki Geunes van ’t Zilte. Het hoogtepunt van de avond was de Antwerp Diner Tombola, waarbij elk lot garant stond voor een waardevolle prijs. Tussen de hoofdprijzen zat onder andere een verblijf op Rhodos en een gesigneerde koksvest met restaurantvouchers van alle deelnemende chefs.

Antwerp Diner lokte 500 gasten.
Benoit De Freine Antwerp Diner lokte 500 gasten.

Een andere blikvanger was de veiling van een authentieke mondharmonica van Toots Thielemans. Het instrument werd verkocht voor 23.000 euro en aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd door Huguette Thielemans, zijn weduwe. Het gebeuren kreeg daarna nog een vervolg, met verschillende artiesten die op het podium voor live entertainment zorgden. Zo zetten Tom Dice, Boney M, Sandra Kim, Les Copines, InTeam Musical en de Dinky Toys hun beste beentje voor.

Tussendoor konden de gasten genieten van enkele live optredens.
Benoit De Freine Tussendoor konden de gasten genieten van enkele live optredens.

Uiteindelijk heeft het Antwerp Diner een recordbedrag van 105.423 euro opgeleverd. Dat gaat naar drie goede doelen die zich inzetten ter bestrijding van aids en HIV: Instituut voor Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa. “Een avond als deze kan maar slagen dankzij het enthousiasme van alle sponsors, gasten, vrijwilligers en artiesten”, zegt Frank De Neef, voorzitter van Antwerp Diner. “We zijn blij dat we opnieuw een mooi bedrag konden verzamelen voor onze goede doelen, SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani. Stuk voor stuk vechten zij dagelijks om aids en HIV bespreekbaar te maken, en we zijn dan ook enorm trots dat we onze duit in het zakje kunnen doen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.