Pas 2,5 jaar bezig en al tweede keer gelauwerd op ‘Oscars van de Europese fotografie’

Het portret waarmee Bart Boodts in de prijzen is gevallen.
Bart Boodts Photography Het portret waarmee Bart Boodts in de prijzen is gevallen.
Bart Boodts (46) is net als vorig jaar in de prijzen gevallen bij de ‘Professional Photographer of the Year Awards’. Een portret van gitariste Emma Wills leverde hem een eervolle vermelding op.

Bart Boodts is pas tweeënhalf jaar bezig als zelfstandig fotograaf, maar zijn prijzenkast begint stilaan uit te puilen. Bij de jaarlijkse toekenning van de ‘European Professional Photographer of the Year Awards 2019’, zeg maar de ‘Oscars’ van de Europese fotografie, heeft hij een ‘Merit Award’ gekregen. Het is voor de Schelse fotograaf al het tweede jaar op rij dat hij er in de prijzen valt. Maar waar hij vorig jaar scoorde met zijn geboortefotografie, werd hij nu onderscheiden voor zijn portretfotografie.

“Ik ben aangesloten bij de Federation of European Photographers”, vertelt Boodts. “Die federatie reikt jaarlijks een aantal prijzen uit voor de mooiste foto’s die het voorafgaande jaar werden gemaakt. Ik heb een portretfoto ingestuurd van de jonge, talentvolle gitariste Emma Wills en daarmee ben ik in de prijzen gevallen. Een erg mooie erkenning en een enorme motivatie om te blijven werken zoals ik bezig ben.”

De fotograaf kreeg zopas ook het bericht dat hij is geselecteerd voor het internationale fotofestival van Pelt. Dat vindt plaats van 2 juni tot 30 september en toont meer dan 600 foto’s van 300 fotografen uit binnen- en buitenland. “Het thema van de volgende editie is ‘Het menselijke portret’”, zegt Bart Boodts. “Ik ben door een jury geselecteerd om te exposeren met tien van mijn portretten. Ik vind het een hele eer om daar tentoon te mogen stellen.”

Bart Boodts.
Benoit De Freine Bart Boodts.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.