Lezing Lieve Blancquaert op jaarmarkt

Met de jaarmarkt volgend weekend is Schelle opnieuw aan het feest.

Het evenement wordt officieel geopend om 9 uur zaterdagochtend. Vanaf 10 uur kan je gaan snuisteren op de koopjesmarkt langs de Provinciale Steenweg of dieren gaan bekijken op de veeprijskampen op de Chiroweide en in de Ceulemansstraat. Om de honger te stillen, kan je onder meer terecht 'In den Nieemer' in de Sint-Lutgardisschool of in 't Passeurke op het Kerkplein.


Nieuw op de agenda is de Matras & Co Jaarmarktloop, met vertrek aan sportcomplex Scherpenstein. Om 20 uur volgt er vuurwerk achter de nooddijk in de Renaat Veremansstraat, daarna gaat Sjatoo Schel de Amerikaanse tour op met zijn themafuif 'Las Vegas' en vormt Chiro Schelle zijn lokalen om tot een Australische bodega.


Het jaarmarktcafé in sporthal De Griene staat zaterdag in het teken van 'Birth Day'. Niet enkel kan je er een fototentoonstelling over D. R. Congo gaan bezichtigen, om 19.30 uur komt fotografe Lieve Blancquaert er ook een lezing geven. In het gemeentehuis stelt de Koninklijke Fotogroep Dafofi het komend weekend foto's tentoon over de Rupelstreek, terwijl je in PC De Mouterij een tentoonstelling kan bezoeken van de Schelse kunstenaar Danny Moortgat.


Op zondag wordt tussen 13 en 17 uur de jaarlijkse go-cart wedstrijd georganiseerd voor kinderen tussen 6 en 12.


Meer informatie is te vinden op: www.schelle.be. (BCOR)