Laarkapel wordt deze maand opengesteld

Rob Mennes (links) en Karl Van Hoofstat in de deels gerestaureerde Laarkapel.
Ben Conaerts Rob Mennes (links) en Karl Van Hoofstat in de deels gerestaureerde Laarkapel.
De restauratiewerken aan de Laarkapel zijn tijdelijk even stilgelegd. Op die manier kan de kapel deze maand publiek worden opengesteld.

De Laarkapel is een van de meest populaire trekpleisters van Schelle. Vooral in mei, de Mariamaand, komen bedevaartgangers van heinde en verre de kapel bezoeken. Nu de kapel volop gerestaureerd wordt, dreigde ze deze maand dicht te moeten blijven. Maar het gemeentebestuur en de aannemer staken de koppen bij elkaar en kwamen tot een oplossing.

Altaar opgeknapt

"De organisatie van de werken is zodanig opgevat dat we de kapel deze hele maand dagelijks open kunnen stellen", zegt schepen van Openbare Werken Karl Van Hoofstat (CD&V).


"De bezoekers kunnen dus een eerste blik werpen op de oude, neogotische muurschilderingen die onder de verflagen en het pleisterwerk werden ontdekt en die in hun oude glorie worden hersteld. Ook het altaar heeft intussen al een grondige opknapbeurt gekregen." De kostprijs van de restauratie bedraagt ongeveer 175.000 euro.


"Volgende maand gaat de restauratie dus gewoon weer verder", zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). "Als alles volgens plan verloopt, zouden de werken voltooid moeten zijn tegen de start van het bouwverlof. Dan zal deze Laarkapel opnieuw in volle schoonheid in dit landschap pronken." (BCOR)