Heemmuseum Bystervelt heeft nieuwe ondervoorzitter

Van links naar rechts: burgemeester Rob Mennes (CD&V), schepen van Cultuur Vera Goris (CD&V), Gaston Samijn en Rik De Bondt van de heemkring.
Klaas De Scheirder Van links naar rechts: burgemeester Rob Mennes (CD&V), schepen van Cultuur Vera Goris (CD&V), Gaston Samijn en Rik De Bondt van de heemkring.
Het heemmuseum Bystervelt heeft met Gaston Samijn (75) een nieuwe ondervoorzitter aangesteld. Hij neemt de fakkel over van de eind vorig jaar overleden Luc De Cock.

Samijn is al een paar jaar lid van het bestuur van de heemkring en stelde er in het verleden al enkele keren tentoon. “Ik denk dat ik de heemkring een positieve impuls kan geven”, zegt hij. “Ik heb al vaak achter de schermen meegewerkt. Op die manier heb ik kunnen vaststellen dat het heemmuseum een grote meerwaarde heeft voor de gemeente. Het heemmuseum kan het verhaal van het verleden aan de jeugd overbrengen.”

Als ondervoorzitter zal Samijn betrokken worden bij de dagelijkse beslissingen en voorzitter Rik De Bondt vervangen telkens hij afwezig is. De Bondt is alvast tevreden dat hij op de hulp van de nieuwe ondervoorzitter kan rekenen. “Ik ben Gaston heel dankbaar dat hij dit wil doen”, reageert hij. “Met vijf tentoonstellingen en de verhuis van ons café naar de benedenverdieping van het heemmuseum wordt het een druk jaar. Vrijwilligers die mee een handje willen komen toesteken, blijven dan ook zeer welkom.” Kandidaten mogen contact opnemen met Rik De Bondt via tel. 0477/84.32.20. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.