Extra snelheidsremmende maatregelen in Tuinlei

De aannemer vervangt de oprijtaluds in de Tuinlei.
Benoit De Freine De aannemer vervangt de oprijtaluds in de Tuinlei.
Veel chauffeurs passen hun snelheid niet aan als ze door de Tuinlei rijden. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om de oprijtaluds te laten vervangen.

Sinds de heraanleg van de Tuinlei bevindt zich op het kruispunt met de Eduard Van Hoofstatstraat een verkeersplateau voor verkeerssnelheden tot 30 kilometer per uur. Het gaat om oprijtaluds van 70 centimeter met een hoogteverschil van 10 centimeter.

Veel chauffeurs weigeren echter om hun snelheid aan te passen, waardoor de buurtbewoners geluidsoverlast ervaren. Daarom besliste het bestuur om de aannemer de opdracht te geven om de oprijtaluds te vervangen door een versie van 240 centimeter. Daarmee zou de geluidsoverlast beperkt moeten worden.

De werkzaamheden zijn vandaag gestart en nemen volgens de planning een tweetal weken in beslag. Plaatselijk wordt er een omleiding voorzien.

Daarnaast hebben de gemeentediensten ter hoogte van Tuinlei 141 ook enkele verkeerskussens aangebracht. Daarmee moet de snelheid van 30 kilometer per uur in de verkeerssluis worden afgedwongen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bob van der Valk

    Niet de oorzaak aanpakken maar de gevolgen :-)