Bestuur wil zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Schelle wil bedrijfsleiders stimuleren hun daken vol te leggen met zonnepanelen.
Wouter Spillebeen Schelle wil bedrijfsleiders stimuleren hun daken vol te leggen met zonnepanelen.
De Schelse bedrijfsleiders konden dinsdagavond in het gemeentehuis deelnemen aan een infomoment over de plaatsing van zonnepanelen. Met het initiatief wil de gemeente hen stimuleren om hun daken vol te leggen met zonnepanelen. 

“We schakelen daarvoor een energiebemiddelaar is”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Het concept is eenvoudig: het bedrijf stelt het dak ter beschikking, moet zelf niet investeren en krijgt een fikse reductie op haar energieprijs. Er kunnen op die manier 25.000 zonnepanelen geplaatst worden. Lukt dit, dan levert dit een reductie van ongeveer 3.500 ton CO2 per jaar op.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Suykens

    Wie levert die zonnepanelen en aan welke prijs? Zijn er meerdere kandidaat leveranciers en wie wordt dan aangeduid als de “uitverkorene”? Is dit enkel te doen om de CO2 winst? Wat hebben we toch met zonnepanelen? Was er geen plan om ook boven de spoorlijn zonnepanelen te leggen? Met dezelfde leverancier? Openbare aanbesteding? Het zijn maar doordeweekse vragen. Ik financier alvast een deeltje met een een belasting op mijn woonruimte. . En dat maakt me dolgelukkig.