Baby bedreigd omdat buit te klein is

ZAKENMAN GEEFT OP 'FAROEK' BEELDEN VRIJ VAN HOMEJACKING

Een gangster op de bewakingscamera in het huis. Die beelden werden gisteren getoond in het VTM-programma 'Faroek'.
Faroek Een gangster op de bewakingscamera in het huis. Die beelden werden gisteren getoond in het VTM-programma 'Faroek'.
Transportbaas Filip Palmans (45) heeft de bewakingsbeelden van de gewapende overval bij hem thuis vrijgegeven. Het opsporingsprogramma Faroek (VTM) zond ze gisteravond uit. De beelden tonen hoe de meedogenloze gangsters zelfs het zeven maanden oude dochtertje bedreigen om toch meer buit te maken.

Twee gewapende gangsters drongen op 30 maart de woning van Palmans in de Koekoekstraat in Schelle binnen en gijzelden de zakenman, zijn vriendin en hun baby van 7 maanden. De gangsters waren net voordien door een kleine auto voor het huis afgezet. Aan de voordeur trokken zij hun bivakmutsen over hun hoofd.


Filip Palmans: "Ik opende de deur en werd overmeesterd. Ik probeerde de mannen buiten te duwen maar kreeg dan enkele klappen met de kolf van het pistool. Mijn vriendin hoorde het kabaal en vluchtte met de baby naar boven. Eén gangster ging haar achterna en zette haar het pistool tegen het hoofd."

De overvallers in de woonkamer.
lefelon De overvallers in de woonkamer.

Riotgun

De baby werd in de maxi-cosi gezet. Eén gangster hield de vriendin onder schot terwijl de andere met Filip Palmans naar de kluis in de inkomhal ging. Daar stak een paar duizend euro in, alsook een riotgun, een pistool Sauer en een Rolex van 10.000 euro. Palmans is sportschutter.


De gangsters vonden de buit te klein en eisten meer geld. Eén gangster ging zelf op verkenning in de slaapkamers. Hij vond niets en kwam terug. "More money. Where is the money?", brulden de mannen in gebroken Engels.


Eén gangster wees met zijn pistool naar het dochtertje. De vriendin van Palmans kraakte toen een gangster dreigde hun kindje iets aan te doen. "Boven is nog een kluisje, ik zal het tonen", zei de vriendin.


Met die extra buit vertrokken de gangsters terug naar buiten. Eerst sloten zij Filip en zijn vriendin op in het toilet. Het kindje werd in de maxi-cosi mee in het toilet gepropt.

De daders net voor de overval, nog zonder masker.
Patrick Lefelon De daders net voor de overval, nog zonder masker.

Gouden tip

Het programma 'Faroek' verspreidde gisteren een uitvoerige beschrijving van de twee daders. De eerste dader is een man van minstens 1,80 m, fors gebouwd en met bruine huid. De tweede dader is kleiner (1,70m), normaal gebouwd, kaal en met baardje.


Filip Palmans looft 10.000 euro uit voor de gouden tip die naar de daders leidt.


Voor alle tips kan u (ook anoniem) terecht op de gratis lijn van de politie 0800 30 300 of via mail opsporingen@police.belgium.eu

De vriendin probeert te vluchten maar wordt met een pistool bedreigd.
Patrick Lefelon De vriendin probeert te vluchten maar wordt met een pistool bedreigd.