Acht grote banners kondigen Schevetorenfeest aan

Regisseur Raymond Claes en adjunct-regisseur Marina Van Kerckhoven bij de banner in de buurt van het gemeentehuis.
Foto Ben Conaerts Regisseur Raymond Claes en adjunct-regisseur Marina Van Kerckhoven bij de banner in de buurt van het gemeentehuis.
Het is nog ruim twee maanden wachten op de zesde editie van het Schevetorenfeest, maar de promotiecampagne voor het driejaarlijkse muziek-, licht- en theaterspektakel komt nu al op gang. De organisatie heeft verspreid over heel Schelle acht grote banners opgehangen.

Het Schevetorenfeest is op zaterdag 9 september aan zijn zesde editie toe. Muziek en spectaculair theater, met de kerk en het park als decor, vormen de hoofdingrediënten. "We hebben in totaal 25 optredens voorzien van diverse straattheateracts en muziekgroepen", zegt regisseur Raymond Claes.


"De grootste namen zijn wellicht circusgroep Cirq'ulation Locale en de Nederlandstalige popband Frimout. De Boomse rockband Rochenbach, die we drie jaar geleden al eens te gast hadden, is nu opnieuw van de partij."

Lichtspektakel

"Verder kan je genieten van een lichtspektakel op de kerkgevel, magische sfeer in het park, de traditionele Torekesworp en uitgebreide kinderanimatie. Afgesloten wordt er opnieuw met de Stubrufuif 'Was het nu '80, '90 of 2000?' in de sporthal."


Net als met de vorige edities wordt het Schevetorenfeest aan één welbepaald thema opgehangen. "Omdat het zestig jaar geleden is dat het Verdrag van Rome werd getekend, richten we ons deze keer op Europa", zegt Claes. "Zeven lokale verenigingen zullen elk één Europees land vertegenwoordigen en in speciaal versierde drank- en eetstands hapjes en drankjes van dat land aanbieden. Groot-Brittannië hoef je niet te verwachten, al is dat zeker geen politieke keuze. We hebben de verenigingen zelf een land laten kiezen."


Alle info over het Schevetorenfeest is te vinden op de website www.schelle.be.


(BCOR)