Wateroverlast in Haaltert afgelopen zondag
Volledig scherm
Wateroverlast in Haaltert afgelopen zondag © Koen Baten

"Schade door wateroverlast van afgelopen zondag? Doe melding bij Vlaams Rampenfonds”

Haaltert/GeraardsbergenDe Denderstreek werd afgelopen zondag zwaar getroffen door wateroverlast. Verschillende steden en gemeenten krijgen vragen van inwoners rond de schade die ze hebben geleden en of die erkend kan worden als ramp. De besturen wijzen erop dat ze daarvoor best een melding doen bij het Vlaams Rampenfonds.

 1. Flexorius verhuist naar nieuw gebouw in Lummen
  Lummen

  Flexorius verhuist naar nieuw gebouw in Lummen

  Begin deze maand nam Flexorius zijn intrek in het nagelnieuwe gebouw in het centrum van Lummen. Het HR-consultancy bedrijf zet na vier succesvolle jaren de volgende stap en verhuist van het huurpand in Herk-de-Stad naar een kantoorgebouw op eigen naam. “We weten als geen ander hoe belangrijk het is om een gezonde werkplek te bieden voor je medewerkers”, aldus een ambitieuze Bert van Aerschot, oprichter en zaakvoerder van Flexorius.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 3. “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebroken padel en breken het wereldrecord
  Brugge

  “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebro­ken padel en breken het wereldre­cord

  Vier Brugse vrienden zijn erin geslaagd om het wereldrecord ‘padel spelen’ te verbreken. Afgelopen weekend stonden ze 26 uur en 7 minuten op het terrein. En dat laat een dag later zijn sporen na. “Ik voel de stramheid in mijn spieren, maar het was het waard. We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”, zegt Frederik Boi.