Zomercafé Bokaal palmt opnieuw site Rupelklei in

Medewerkers van pop-upzomercafé Bokaal drinken al zelf een glas.
Foto Marc Aerts Medewerkers van pop-upzomercafé Bokaal drinken al zelf een glas.
Net als vorig jaar palmt pop-upzomercafé Bokaal de site van Museum Rupelklei in Terhagen in. "Na het succes van vorig jaar pakken we het groter aan, met onder andere een overdekt gedeelte en een 'BBQ Barn'", zegt initiatiefnemer Guus Van Zon.

"De site pal aan de Rupeldijk is een fantastische plek: midden in het groen, met het water vlakbij, waar de kinderen vrijuit kunnen ravotten. De buurt was vorig jaar heel enthousiast: er was éindelijk wat meer beweging in Terhagen", lacht Guus Van Zon. "We kunnen er moeilijk cijfers op plakken, maar ik schat dat we zeker 2.500 bezoekers over de vloer kregen. Omwille van die interesse breiden we onze zomerbar nu nog wat uit. We bouwden een overdekt gedeelte, zodat het weer ons minder parten speelt, plaatsen een vast podium en installeren tweehonderd zitplaatsen in plaats van de gebruikelijke honderd", somt Van Zon op.

Extra dag

"We openen de deuren ook een dag extra: op onze 'Duvelse Donderdagen' drinken bezoekers aan goedkopere tarieven en duiken we rustig het weekend in met een reeks gezelschapsspelen. Op zaterdag- en zondagavond gaat de barbecue aan, zondagmiddag serveren we onze brunch. En natuurlijk zijn ook de klassiekers weer van de partij: tijdens 'Pip's Kids Café' op zondag is er entertainment voor de kleintjes, we plannen weer optredens en DJ's, workshops, een openluchtfilm, een quiz en bierproeverij... Iedereen vindt wel iets leuks om te doen in Zomercafé Bokaal."


Bokaal is open van donderdag tot zondag, en dit tot en met 3 september.


Meer info en programma: www.bokaal.be. (EDT)