Proefproject: straks geen auto’s meer op plein voor school Eikenlaar

Vanaf maandag 3 juni verandert de verkeerssituatie aan de schoolpoort van basisschool Eikenlaar in Rumst. “Het plein voor de schoolpoort wordt met een proefopstelling afgesloten voor het autoverkeer. Zo moet de schoolomgeving veiliger worden voor fietsers en voetgangers”, zegt mobiliteitsschepen Geert Antonio (N-VA).

“We kregen zowel vanuit de school als van meerdere ouders en grootouders het signaal dat de verkeersveiligheid aan de schoolpoort van Eikenlaar beter kan. Wagens moeten er achteruit rijden om de Kusje-en-Weg-zone te verlaten, maar dat veroorzaakt gevaarlijke situaties. Net op die spitsmomenten rijden er immers ook veel schoolkinderen met de fiets rond op het plein.”

“We hebben verschillende mogelijkheden onderzocht, en uiteindelijk besloten om de Kusje-en-Weg-zone te verplaatsen naar de parking Processieweg. Zo kunnen we het plein voor de schoolpoort volledig afsluiten voor wagens. Zo vermijden we conflicten met fietsers en voetgangers, die er meteen veel meer bewegingsruimte krijgen. Het verkeer dat naar de sporthal moet, kan wel nog door.”

“We starten met dit proefproject op maandag 3 juni, de proefopstelling zal tot het einde van het schooljaar blijven staan. De lokale politie zorgt voor het nodige toezicht, en zal ook beboeten wanneer nodig. Na deze proefmaand zal het project worden geëvalueerd. Als de nieuwe verkeerssituatie het geheel inderdaad veiliger maakt, kunnen we overwegen om het plein op termijn ook anders in te richten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.