Politie start onderzoek op na uitgebrande bestelwagen op gemeenteterrein

De bestelwagen van de gemeente brandde volledig uit. De politie is een onderzoek opgestart
Gemeente Rumst De bestelwagen van de gemeente brandde volledig uit. De politie is een onderzoek opgestart
De lokale politiezone Rupel is een onderzoek opgestart naar een verdachte brand van vrijdagnamiddag. Op de terreinen van het Gemeentelijk Technisch Centrum (GTC) van de gemeente Rumst in Terhagen brandde een bestelwagen volledig uit. Er werden ook inbraaksporen aangetroffen. 

“Het waren buurtbewoners die opgeschrikt werden door een felle rookpluim en de hulpdiensten alarmeerden”, vertelt burgmeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Onze brandweer was snel ter plaatse en kreeg de situatie snel onder controle. De bestelwagen brandde wel volledig uit.” Verder bleken er ook nog inbraaksporen te zijn aan de gebouwen van het GTC. Het pand zelf werd niet doorzocht. Vermoedelijk gaat het dus om een verdachte brand. De politie voerde al een sporenonderzoek uit. Van vermoedelijke daders is momenteel nog geen spoor. 

Blauwe lijn

De gemeente lanceerde wel al een oproep via sociale media. “Iedereen die iets verdacht heeft gezien, kan contact opnemen met de politie van Rupel via de blauwe lijn: 03/443.09.00”, besluit burgemeester Callaerts. Bij de brand raakte niemand gewond. Op het terrein staan meerdere voertuigen van de gemeente. Buiten deze ene bestelwagen werd aan de andere voertuigen geen schade vastgesteld.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.