Politie gaat controleren op verkeersmacho’s

David Legreve
De lokale politiezone Rupel gaat in Rumst extra controleren op zogeheten verkeersmacho’s. 

Doordat heel wat bestuurders op de A12 en E19 steeds meer op zoek gaan naar alternatieve routes zorgt dat in Rumst voor heel wat meer verkeersdrukte. “Dat is één zaak maar dat sommige automobilisten zich vervolgens ook als cowboys in het verkeer beginnen te gedragen is een rode lijn die je niet overschrijdt”, aldus burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). 

De komende maand zal de politiezone in Rumst dan ook repressief optreden tegen verkeersonveilige situaties en pop-up controles houden in schoolomgevingen of andere verkeersonveilige plaatsen. “Overtreders vliegen zonder pardon op de bon, omdat dit de enige manier is om het gedrag van de bestuurders te wijzigen”, vult de politie aan. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Van Robbroeck

    Alleszins positief dat men eens controleert op cowboys in het verkeer. Er zijn echter in de zone Rupel nog meer plaatsen waar men aan verkeersopvoeding zou kunnen doen en dan denk ik hier aan de verkeerslichten in de Beukenlaan en Kerkhofstraat waar snelheidsduivels, gewoon geen respect tonen voor een rood verkeerslicht. Wat betreft de alternatieve routes, wel zou men niet beter het probleem aan de wortel aanpakken: slecht beheer van Wegen en Verkeer aan de A12?