Oude cinemazaal decor voor tentoonstelling ‘4x artistiek’

Pol Spelmans stelt samen met drie andere kunstenaars tentoon in de oude Cinema Roxy Palace van Eric Scheers.
David Legreve Pol Spelmans stelt samen met drie andere kunstenaars tentoon in de oude Cinema Roxy Palace van Eric Scheers.
Vier kunstenaars stellen komend weekend tentoon op een unieke locatie: zij palmen samen de oude cinemazaal ‘Roxy Palace’ in Rumst in. Meer dan 40 jaar zat de ingang van de verborgen parel in de Statiestraat verstopt achter een houten wand. Pas vorig jaar sloopte de eigenaar de muur, nu volgt deze expo.

“De oude cinemazaal kon in september 2019, naar aanleiding van Open Monumentendag, een eerste keer bezocht worden. Nu krijgen wij van eigenaar Eric Scheers de kans om hier onze werken tentoon te stellen. We proberen om elk met onze eigen kunstvorm, een ode te brengen aan het unieke gebouw”, zegt Pol Spelmans.

De oude cinema Roxy Palace in Rumst
David Legreve De oude cinema Roxy Palace in Rumst

“Ikzelf toon mijn schilderijen en grafisch werk, dat je nog het beste kan omschrijven als nostalgisch magisch realisme. Het past dus helemaal in de sfeer van de oude cinema. Kunstenares Saskia Verhasselt brengt haar keramiek en zilveren juwelen mee, Liliane Vander Elst doet aan glaskunst en Tania Verhasselt pakt uit met mixed media.”

“Iedereen is welkom om niet alleen onze tentoonstelling te bezoeken, maar ook deze unieke zaal nog eens te komen bewonderen. Met het juiste licht en geluid is ‘Roxy Palace’ een kunstinstallatie op zichzelf.”

4x artistiek, op vrijdagavond 28/2 van 19 tot 22 uur, op zaterdag 29/2 en zondag 1/3 van 14 tot 18 uur in Cinema Roxy Palace in Rumst.

De oude cinema Roxy Palace in Rumst.
David Legreve De oude cinema Roxy Palace in Rumst.