Nog meer straten dicht tegen overlast

TOMORROWLAND ZET MET POLITIE MOBILITEITSPLAN OP PUNT

Het kaartje toont aan welke straten enkel bereikbaar zijn voor bewoners (lichtgroene zone) en waar het festivalverkeer zo veel mogelijk geweerd zal worden (oranje zone).
Tom Timpens Het kaartje toont aan welke straten enkel bereikbaar zijn voor bewoners (lichtgroene zone) en waar het festivalverkeer zo veel mogelijk geweerd zal worden (oranje zone).
De verkeersoverlast zo veel mogelijk beperken, ondanks de komst van twee keer 180.000 festivalgangers: dat is de uitdaging waar de organisatie van Tomorrowland straks weer voor staat. Daarom werd samen met de gemeenten Boom en Rumst en de politie het mobiliteitsplan op punt gezet, met een ruimere veiligheidsperimeter en meer afgesloten straten dan vorig jaar.

Net als de voorgaande jaren wordt er in het mobiliteitsplan gewerkt met twee zones: een groene veiligheidsperimeter die tijdens de festivaldagen enkel toegankelijk is voor bewoners met een groene bewonerssticker of -kaart en een oranje bewonerszone rond de veiligheidsperimeter waar festivalverkeer zoveel mogelijk wordt geweerd. Lokaal verkeer zal steeds in de oranje zone worden toegelaten, zodat de handelszaken en andere bestemmingen binnen deze zone bereikbaar blijven.


in de groene zone zitten alle wijken en straten rond het festivalterrein, waaronder de Bosstraat, Dirkputstraat, Kapelstraat en Hoek. In vergelijking met vorig jaar werd de veiligheidsperimeter nog verder uitgebreid, onder meer met de Kerremansstraat en het meest zuidelijke deel van de 's Herenbaan, vanaf het kruispunt met de Molenstraat en de Kerkhofstraat. In de Bosstraat, Nachtegaalstraat, Dirkputstraat, Schoolstraat, Pastorijstraat, Sint-Katelijnestraat, Onderwijsstraat, Kortestraat, Steenbakkerijenstraat, Kleine Steylen en Schorrestraat is de veiligheidsperimeter ook van kracht op de donderdag voor en de maandag na het festival.


De Schommelei is vanaf donderdag 20 uur tot maandag 6 uur voor alle verkeer afgesloten. Wie van Terhagen komt, kan - met een groen doorlaatbewijs - via de Brouwerslei het centrum van Boom bereiken.

Omrijden

Het verkeer richting Boom-Noord en Reet moet omrijden via de N177. Verder is de Rumstsestraat, tussen de Hoge Meentochtstraat en de kerk van Reet, afgesloten vanaf woensdag 20 uur tot vrijdag 14 uur. Enkel bewoners van de Rumstsestraat of festivalgangers met een geldig ticket kunnen hun woning of de parkings in de Rumstsestraat bereiken. Voor het doorgaand verkeer is er een omleiding via de N1 en de Steenweg op Waarloos.


De Nachtegaalstraat is tussen de Dirkputstraat en de 's Herenbaan afgesloten voor alle verkeer vanaf donderdagochtend 6 uur tot maandag om 16 uur. De Dirkputstraat is ook zelf tijdens de festivaldagen afgesloten voor alle verkeer, ter hoogte van de Kleine Steylen. Dit jaar wordt tijdens de festivaldagen enkelrichting ingevoerd in de Kerkhofstraat, tussen de Van Leriuslaan en de 's Herenbaan richting de Molenstraat, en in de Brouwerslei, richting de Kaaien. In de 's Herenbaan, vanaf het kruispunt met de Molenstraat en de Kerkhofstraat, is op de donderdag voor het festival enkelrichting van kracht richting camping Dreamville en op de maandag na het festival weg van Dreamville.


Wie meer wil weten over het mobiliteitsplan, kan vanavond om 19 uur een infomoment komen bijwonen in het congrescentrum De Pitte in De Schorre.