Natuurpunt plaatst bijenhotels in Kleiputten

Vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek bouwen bijenhotels in in de Kleiputten
foto Steven Roels Vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek bouwen bijenhotels in in de Kleiputten
De Rumstse bijen hebben er een stekje bij. Natuurpunt Rupelstreek plaatst een reeks nieuwe bijenhotels in de Kleiputten in deelgemeente Terhagen. Een eerste exemplaar is al te bewonderen aan het onthaalgebouw van het natuurgebied.

“Bijen zijn essentieel voor onze natuur en de bestuiving van heel wat gewassen, maar de soort is ook bedreigd. Daarom proberen onze vrijwilligers sinds 2014 deze dieren alle kansen te geven door het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Ongeveer 60 soorten bijen maken gebruik van een bijenhotel, daarom plaatsten wij de voorbije jaren al verschillende exemplaren verspreid over de Rupelstreek.”

“Een bijenhotel is een ‘huisje’ met daarin bamboestokjes en boomstammetjes. In die boomstammen worden gaatjes geboord met verschillende doormeters, waar de bijen in kunnen kruipen. Niet alleen wij, maar echt iedereen kan bijen helpen met enkele eenvoudige ingrepen: door ook een bijenhotel te plaatsen, geen pesticiden te gebruiken en in de tuin wilde planten en streekeigen bomen en struiken aan te planten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.