Natuurpunt bewondert sterren in de Kleiputten

Natuurpunt Rupelstreek organiseert een sterrenkijkavond in de Kleiputten
rv Natuurpunt Rupelstreek organiseert een sterrenkijkavond in de Kleiputten
Natuurpunt Rupelstreek organiseert op vrijdag 15 maart een ‘Sterrenkijkavond’ in de Kleiputten in Terhagen (Rumst).

“Op drie verschillende tijdstippen starten geleide wandelingen doorheen het natuurgebied Kleiputten. We leiden de wandelaars naar het beste kijkpunt van het gebied. Daar zorgen de vrijwilligers van ‘Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant’ voor de nodige telescopen, zodat we de hemel en de sterren boven het natuurgebied kunnen bewonderen.”

“Op de terugweg zullen we een tiental life-trapvalletjes onderzoeken, waarin we enkele kleine zoogdiertjes hopen te vangen zodat we ze samen kunnen bekijken. Deelnemers aan de wandeling kunnen achteraf nog genieten van een drankje of bord soep in het onthaalgebouw. Wie wil deelnemen, trekt best warme kledij en stevige wandelschoenen aan, ook een zaklamp en een fluo-vestje zijn aanraders.”

De sterrenkijkavond vindt plaats op vrijdag 15 maart, starten kan om 19, 20 en 21 uur. Het onthaal van de Kleiputten Terhagen is bereikbaar via de ingang in de Nieuwstraat 54. Meer info: info@natuurpuntrupelstreek.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.