Mensen met autisme stellen tentoon in ziekenhuis

Anke Boulanger en Simon De Winter bij hun werken in het ziekenhuis van Reet.
Foto Marc Aerts Anke Boulanger en Simon De Winter bij hun werken in het ziekenhuis van Reet.

Nog tot en met 31 juli kan je in het ziekenhuis Heilige Familie in Reet (Rumst) de werken bewonderen van Simon De Winter en Anke Boulanger. "Deze twee jonge mensen laten zich niet beperken door hun autisme, maar geven ons hierdoor net een unieke kijk op dingen. Ze kunnen zo ook hun gevoelens beter uiten", zegt Andrea Van Tongelen. Zij organiseert, als voormalige medewerkster van het ziekenhuis, de tentoonstellingen.


"Mijn doel is om de lege, ietwat sombere gangen wat op te fleuren en kunst dichter bij de mensen te brengen", vertelt Andrea. "Zowel dokters als patiënten reageren steeds positief én nieuwsgierig. Voor deze tentoonstelling vielen de puzzelstukken als vanzelf in elkaar. Op één week tijd kreeg ik vanuit het entourage van zowel Simon als Anke de vraag of ook zij hun werken eens konden tonen in het ziekenhuis." Beiden halen ze vooral inspiratie uit het dierenrijk.


De werken van Simon en Anke bekijken kan nog tot en met 31 juli in de gangen van het AZ Heilige Familie, 's Herenbaan 172 in Rumst. (EDT)