Looppad langs Netedijk krijgt opknapbeurt

Schepen Geert Van der Auwera poseert aan het startbord van het looppad
rv Schepen Geert Van der Auwera poseert aan het startbord van het looppad
Het looppad langs de Netedijk in Rumst heeft net een opknapbeurt gekregen. Het is nu ook geschikt voor een rolstoelvriendelijke wandeling.

“Het pad werd in 2005 aangelegd door het Rumstse gemeentebestuur en de diensten van de Vlaamse Waterweg. Naast het asfalt van het jaagpad werd een gras-loopstrook voorzien zodat een deel van de omloop ook op onverharde ondergrond loopt”, zegt schepen van Sport Geert Van der Auwera (CD&V).

“We gaven het pad net een facelift door nieuwe en aanvullende richtingaanduidingen te plaatsen op locaties waar de bestaande borden niet duidelijk genoeg meer waren. Ook het startbord aan taverne De Drie Rivieren werd vernieuwd. Op dit bord wordt nu ook duidelijk aangegeven dat de omloop geschikt is als rolstoelvriendelijke wandeling”, aldus Van der Auwera.

“Dit laatste was het idee van onze Rumstse G-sportcommissie, die activiteiten voor sporters met een beperking organiseert, stimuleert en promoot. Wij gingen graag op deze vraag in, omdat het looppad op die manier multifunctioneel gebruikt kan worden. Niet alleen lopers maar ook wandelaars kunnen hier immers genieten van het prachtige zicht op het natuurgebied.”

Het loop- en wandelpad is 5,4 km lang, maar kan ingekort worden tot 3,7 km. Het startbord staat op het jaagpad ter hoogte van taverne De Drie Rivieren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.