Leegstaand klooster maakt plaats voor woningen en buitenschoolse kinderopvang

 Het voormalige klooster in de Kerkstraat wordt afgebroken
David Legreve Het voormalige klooster in de Kerkstraat wordt afgebroken

Het voormalige klooster in de Kerkstraat in Rumst verdwijnt onder de sloophamer. Het gebouw maakt plaats voor 10 sociale huurwoningen en een buitenschoolse kinderopvang. “We hopen het project af te werken tegen de zomer van 2020”, zegt bevoegd schepen Geert Van der Auwera (CD&V).

“Het kloostergebouw stond al heel lang leeg, daarom gingen we op zoek naar een nieuwe invulling voor de site. Het bleek echter technisch niet mogelijk om met het bestaande gebouw in de huidige vorm aan de slag te gaan. Het klooster was ook niet beschermd, daarom werd besloten om het geheel te slopen. Tegen december moet die klus geklaard zijn. De sloop zal wel wat hinder geven, maar de aannemer heeft ons beloofd om zo veel mogelijk rekening te houden met het begin en het einde van de schooldag.”

“Na de kerstvakantie gaan de bouwwerken van start. Op het gelijkvloers bouwt de gemeente Rumst een nieuwe Buitenschoolse Kinderopvang (BKO), op de verdiepingen bouwt sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Ideale Woning’ 10 sociale huurwoningen. Tijdens de bouw verwachten we minder hinder voor de omgeving, omdat de werf volledig op het terrein zelf kan ingericht worden. De ruwbouwwerken en afwerking samen zullen zo’n anderhalf jaar in beslag nemen, we hopen het volledige project te kunnen afwerken tegen de zomer van 2020.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.