Landelijke Gilde Reet viert 125ste verjaardag met feestweekend

De tractoren werden gewijd.
Marc Aerts De tractoren werden gewijd.
De Landelijke Gilde van Reet (Rumst) blaast dit jaar 125 kaarsjes uit. Naar aanleiding van die bijzondere verjaardag, organiseerde de vereniging een feestweekend.

“Onze Gildefeesten gingen op vrijdag van start met een ‘zangtus’, op zaterdag organiseerden we een familiebarbecue met optredens en op zondag zetten we het dorp op stelten met onze tractoren”, lacht voorzitter Marc Verschueren. “We trokken na de eucharistieviering met onze voertuigen in stoet door Reet, daarna verzamelden we op onze terreinen voor een ‘tractorwijding’ en demonstraties van al onze machines.

“Onze afdeling is na 125 jaar nog altijd springlevend. Natuurlijk zijn onze leden niet allemaal land- en tuinbouwers zoals vroeger wél het geval was. Ook onze activiteiten zijn daarom anders dan vroeger. Maar we tellen toch zeker 170 leden, jaarlijks sluiten heel wat jongeren vanuit onder andere de KLJ zich bij ons aan.”

De leden van de Landelijke Gilde van Reet reden in stoet door het dorp.
Marc Aerts De leden van de Landelijke Gilde van Reet reden in stoet door het dorp.
Niet alleen de grote machines werden van stal gehaald.
Marc Aerts Niet alleen de grote machines werden van stal gehaald.
De tractorwijding lokte heel wat volk.
Marc Aerts De tractorwijding lokte heel wat volk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.