Buurtfeest wordt drie keer groter

LANGE WACHTLIJST, DUS TOMORROWLAND NODIGT 10.000 INWONERS UIT

Tomorrowland gaat meer buren toelaten op het buurtfeest op woensdag 26 juli. In plaats van 3.200 bezoekers zijn10.000 inwoners van Boom en Rumst welkom. "Het terrein kan dat zeker aan, maar we zullen de rondleidingen anders moeten organiseren", zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Vorige week vrijdag konden de buren van Tomorrowland zich online inschrijven voor het buurtfeest en de bijhorende rondleiding op woensdag 26 juli. Maar omdat de organisatie niet alleen de mensen van Boom en Rumst, maar ook de inwoners van Niel, Schelle, Hemiksem, Aartselaar en Willebroek had uitgenodigd, waren de beschikbare 3.200 plaatsen al op enkele minuten ingevuld. Daardoor bleven een heleboel inwoners van Boom en Rumst teleurgesteld achter, hoewel zij het dichtstbij wonen. Nu wil de organisatie bekijken of ze hen alsnog een plekje kan geven op het buurtfeest. Daarvoor zou de capaciteit moeten worden opgetrokken naar ongeveer 10.000 bezoekers, drie keer meer dan voorzien.

Gidsen

"We hebben gemerkt dat er heel veel inwoners van Boom en Rumst op de wachtlijst zijn beland", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Dat vinden we heel jammer, dus willen we onderzoeken of we die mensen alsnog kunnen uitnodigen. Voor het buurtfeest is er geen probleem: De Schorre zou de verhoogde capaciteit zeker aankunnen.


Het probleem is de rondleidingen, omdat we daarvoor maar een beperkt aantal gidsen hebben en we moeilijk kunnen werken met groepen van 1.000 mensen per gids. Eén mogelijke oplossing is om alle mensen op eigen houtje te laten rondlopen in het domein en op bepaalde punten een gids zetten die wat uitleg kan geven. We gaan de Bomenaren en Rumstenaren die op de wachtlijst staan alleszins nog contacteren."

2.000 gratis vlaggen

Intussen mogen de buren van het festival zich opmaken voor een tweede belangrijke afspraak. Morgenavond om 20 uur starten namelijk de inschrijvingen voor de gratis Tomorrowlandvlaggen, die drie jaar geleden voor het eerst werden uitgedeeld. "Vorig jaar werden 2.000 vlaggen verdeeld en die vlogen in een mum van tijd de deur uit", luidt het. "Ook nu leggen we in het buurthuis 2.000 vlaggen klaar waarmee de mensen van Boom en Rumst hun woning kunnen versieren."


Elke aanvraag zal gecontroleerd worden door de gemeenten Boom en Rumst en wie in 2016 al een vlag heeft afgehaald, komt deze keer niet in aanmerking. Ben je bij de eerste 2.000 aanvragers, dan krijg je een mail met het tijdstip waarop je de vlag kan afhalen in het buurthuis in de Nachtegaalstraat.


Inschrijven kan op buurt. tomorrowland.com.