Voorbereid op vele nieuwkomers?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN RUISELEDE

De bevolkingsgroei. De groene lijn is Ruiselede, de paarse West-Vlaanderen, de gele het Vlaamse Gewest.
gegevens: provincies.incijfers.be De bevolkingsgroei. De groene lijn is Ruiselede, de paarse West-Vlaanderen, de gele het Vlaamse Gewest.
De Ruiseleedse bevolking is het laatste decennium met bijna 7 procent gestegen naar 5.395 inwoners. Daarmee is de gemeente een van de sterkste groeiers in de regio. Is Ruiselede voorbereid op al die nieuwe, jonge gezinnen?

"Volgens een voorspelling van de Vlaamse overheid gaan we in de komende jaren richting de 6.000 inwoners", weet huidig burgemeester Greet De Roo (RKD). "We houden daar rekening mee. Zo hebben we ons de vraag gesteld of de capaciteit van de scholen nog groot genoeg is, maar er is nog genoeg marge. Bovendien zal basisschool De Linde in Doomkerke uitbreiden, net als de kinderopvang in de Pensionaatstraat. En kinderopvangplaatsen zijn er de laatste jaren sowieso al bijgekomen."


Marnix Van Daele (Respect): "Lange tijd hebben wij nauwelijks groei gekend. Het is pas de laatste vijf jaar dat we een inhaalbeweging maken. Dat betekent dat er geïnvesteerd moet worden. Met de Linde en de plannen voor de uitbouw van de zorgsite in de Pensionaatstraat wordt daar al op in gespeeld, maar er is nog werk aan de winkel, vooral wat betreft sportieve en culturele infrastructuur."


Charles Huysman (Durven): "Het is prachtig dat meer jonge gezinnen hun weg vinden naar Ruiselede. Het bestuur moet daarom werk maken van meer verkeersveiligheid, terwijl ook het gebrek aan degelijk openbaar vervoer richting Aalter en Tielt aangepakt moet worden. Daarvoor moet snel onderhandeld worden met De Lijn." (SVR)