Verenigingen willen meer ruimte

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN RUISELEDE

Zoals het er naar uitziet, komt er een nieuw cultureel centrum op de site van zaal Polenplein.
Gruyaert Zoals het er naar uitziet, komt er een nieuw cultureel centrum op de site van zaal Polenplein.
Alle partijen willen werk maken van een nieuw cultuurcentrum op de site van zaal Polenplein, maar geven toe dat er ook in de sporthal werk aan de winkel is. Wat pakken ze eerst aan?

"We willen na de verhuis van de brandweer en de technische diensten een theaterzaal bouwen met café op de site van zaal Polenplein", zegt Greet De Roo (RKD). "Die investering staat al lang op ons verlanglijstje. We kijken ook richting sportpark, maar een euro kan je maar een keer uitgeven. In een van de lokalen in de sporthal zouden we wel een dansvloer aanleggen voor de danslessen van de academies. Die vloer kan ook dienen voor andere sporten die een verende vloer nodig hebben."


Er is nood aan een volwaardig cultureel centrum in de kern, niet aan de rand, zoals dat bij de zaal voor Sport en Spel is gebeurd", vindt Marnix Van Daele (Respect) "We willen een nieuw cultureel centrum op het Polenplein. In Doomkerke komt er nieuwe infrastructuur in het kader van de vernieuwing van de school, maar ook de vraag naar een zaal in Kruiskerke moet beantwoord worden. Er moet ook in de sporthal geïnvesteerd worden, maar koken kost geld."

Renovatie

"We zitten met een versleten disco-sporthal naast een zaal voor lage sporten en spel", reageert Charles Huysman (Durven). "De beste investering is een grondige renovatie van de sporthal. Met relatief weinig geld kan daar al veel gebeuren. Anderzijds is er inderdaad nood aan een nieuw cultuurcentrum, maar dat wordt een investering die meer tijd en geld zal vragen." (SVR)