Uitkijktoren in Doomkerke komt er niet

Er komt geen uitkijktoren in Doomkerke. In 2016 had Ruiselede nochtans ingetekend op het project 'Horizon 2020' van Westtoer, waarbij er op vijftien verschillende plaatsen in West-Vlaanderen toeristische uitkijkpunten gerealiseerd zouden worden.

Via een provinciale architectenwedstrijd was er al een ontwerp klaar voor een toren van 32 meter hoog in landschapspark Disveld, maar het gemeentebestuur trekt zich nu alsnog terug uit het project. "De financiële implicaties voor de gemeente zijn onduidelijk", aldus burgemeester Greet De Roo (RKD). "Van alle locaties zijn wij bovendien de enige waar een volledig nieuwe toren gebouwd zou moeten worden. Geen enkele inwoner van Doomkerke staat te springen voor zo'n mastodont in z'n achtertuin. Er is geen draagvlak."


De oppositie spreekt van een gemiste kans. "We laten een kans liggen om een nieuwe toeristische troef binnen te halen, terwijl we als gemeente een mal figuur slaan bij de instanties. Bijzonder spijtig", aldus Respect-fractieleider Marnix Van Daele.


(SVR)