Twaalf Ruiseledenaars stappen Dodentocht voor het goede doel: “We hopen genoeg bijeen te krijgen voor een elektrische rolstoelfiets”

Anne-Mieke en haar partner Luc Neyts mochten in wzc Herdershove in Brugge (die net als wzc Sint-Jozef onder de vleugels van zorggroep Curando valt) al eens een elektrische rolstoel uitproberen. Echtgenoot Luc (die voor alle duidelijkheid geen rolstoelpatiënt is) poseert in de rolstoel met een rolstoelregenponcho.
RV Anne-Mieke en haar partner Luc Neyts mochten in wzc Herdershove in Brugge (die net als wzc Sint-Jozef onder de vleugels van zorggroep Curando valt) al eens een elektrische rolstoel uitproberen. Echtgenoot Luc (die voor alle duidelijkheid geen rolstoelpatiënt is) poseert in de rolstoel met een rolstoelregenponcho.
Samen met elf andere dappere dorpsgenoten stapt Anne-Mieke Deguffroy uit Ruiselede op 9 en 10 augustus de 100 kilometer van de dodentocht van Bornem voor het goede doel. Het team hoopt 5.000 euro bijeen te krijgen voor een elektrische rolstoelfiets. “Elke stap die we zetten, zetten we in het belang van onze minder mobiele dorpsgenoten.”

Anne-Mieke (56) is een geboren en getogen Ruiseleedse. Ze werkt al zeven jaar als nachtverpleegkundige in het woon-en zorgcentrum Sint-Jozef en waagde zich vorig jaar voor het eerst aan de dodentocht. Ze finishte net binnen de 24 uur. Dit jaar besliste ze om haar tocht op te dragen aan een hoger doel. “De dodentocht van Bornem wou ik omtoveren tot de sponsortocht van Ruiselede”, zegt ze. “De keuze voor een goed doel was snel gemaakt. Ik zou geld inzamelen voor rolstoelregenponcho’s, zodat de bewoners van Sint-Jozef ook in weer en wind hun wekelijkse uitstapje naar de markt niet hoefden over te slaan.”

Mieke Deguffroy (tweede van links) doet mee aan de dodentocht en hoopt 5.000 euro samen te krijgen. We zien haar samen met directrice van Sint-Jozef Anneleen De Roo en collega-wandelaars Cindy Delmotte en Caroline Lanoo.
RV Mieke Deguffroy (tweede van links) doet mee aan de dodentocht en hoopt 5.000 euro samen te krijgen. We zien haar samen met directrice van Sint-Jozef Anneleen De Roo en collega-wandelaars Cindy Delmotte en Caroline Lanoo.

5.000 euro voor rolstoelfiets

Maar Anne-Mieke werd ambitieuzer. “Ik zocht contact met enkele wandelaars uit Ruiselede waarmee ik vorig jaar een flink stuk heb meegestapt. Tegelijk lanceerde ik een oproep bij familie, vrienden en collega’s. Elf mensen beslisten uiteindelijk om hun schouders onder het initiatief te zetten en zo werd mijn doel ambitieuzer. Ik zou graag vijfduizend euro inzamelen voor de aankoop van een elektrische rolstoelfiets. Daarop kan een fietser een rolstoelgebruiker meenemen op de fiets. Niet alleen de bewoners van het rusthuis, maar alle Ruiseledenaars zouden die fiets dan gratis kunnen uitlenen. Zo heeft heel Ruiselede er wat aan. Elke stap die we straks zetten, zetten we in het algemeen belang van onze minder mobiele dorpsgenoten. Qua motivatie kan dat tellen.”

Elk bedrag verlicht de pijn aan onze voeten en is een extra motivatie om die honderd eindeloze kilometers tot een goed einde te brengen.

Anne-Mieke Deguffroy

Concreet laten Anne-Mieke en haar collega-wandelaars zich sponsoren per afgelegde kilometer, al kunnen mensen ook vrije bijdrages leveren. “Onder het motto ‘Capes to escape’ zetten we ons beste beentje voor”, gaat ze verder. “Wie sponsort, krijgt meteen ook de kans om de wandelaar tijdens de dodentocht 24 uur lang te volgen via een trackingsysteem. Elke keer wanneer een deelnemer een bepaald punt op de route passeert, wordt een zender gescand. Zo kan je de voortgang online volgen. Alle beetjes helpen. Tien cent of tien euro, elk bedrag verlicht de pijn aan onze voeten en is een extra motivatie om die honderd eindeloze kilometers tot een goed einde te brengen.”

Anne-Mieke legt de vijftigste editie van de dodentocht samen af met Dieter Bossuyt, Steve Bossuyt, Guido Claeys, Franky Dankaert, Koen Defauw, Cindy Delmotte, Mieke Heyndrikx, Ronny Heyndrikx, Caroline Lanoo, Pascal Van Dorpe en Wendy Eelbode. Die laatste deelneemster legt de tocht af onder de naam van Inge Slock, die ingeschreven was maar omwille van praktische redenen niet kan deelnemen.  

Storten kan op het rekeningnummer BE 10 7430 7679 3904 met de vermelding Curando-Ponchos. De deelnemers volgen kan op 9 en 10 augustus via www.dodentocht.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.