Sluiting dreigt voor landbouwer die dieren verwaarloost

Een landbouwer uit Ruiselede staat voor de rechter in Ieper voor inbreuken op dierenwelzijn.
Henk Deleu Een landbouwer uit Ruiselede staat voor de rechter in Ieper voor inbreuken op dierenwelzijn.
Een landbouwer uit Ruiselede riskeert zijn bedrijf te moeten sluiten omdat hij een verbod om nog dieren te houden aan zijn laars heeft gelapt. 

F.D. werd op 16 december 2015 veroordeeld voor dierenverwaarlozing. Hij kreeg onder andere een verbod opgelegd om nog dieren te houden. De rechtbank legde daarbij een dwangsom op van 150 euro per vastgestelde overtreding. De boer trok zich daar niet veel van aan, want bij een controle liepen er weer dieren rond op het landbouwbedrijf. Opnieuw bleken ze niet goed verzorgd te worden. Bovendien stelden de controleurs vast dat er een illegale slachting had plaatsgevonden. “Die man moet een levenslang verbod krijgen nog dieren te houden en ik vraag de sluiting van zijn bedrijf”, zuchtte de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper. Daarnaast hangt de beklaagde een boete boven het hoofd. 

F.D. zegt dat zijn zoon het bedrijf heeft overgenomen en dat hij gaat verhuizen. De rechter vraagt de man bewijzen aan te brengen dat zijn zaak wel degelijk werd overgedragen aan zijn zoon. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.