Exclusief voor abonnees

Relatietherapeute Kries begeleidt al 20 jaar koppels: “Een relatie staat of valt met goede seks? Onzin!”

Relatietherapeute Kries Van Damme geeft antwoorden op de meest gestelde vragen van koppels in haar eerste boek.
Norbert Maes Relatietherapeute Kries Van Damme geeft antwoorden op de meest gestelde vragen van koppels in haar eerste boek.
Kries Van Damme ontvangt al twintig jaar koppels met relatieproblemen in haar groepspraktijk in Ruiselede en weet als geen ander wat het geheim is van een gezonde relatie. Die ervaring goot ze in een boek vol praktische tips en praktijkvoorbeelden. ‘Ik, Jij, Wij: Wat moet ik met mijn relatie’ ligt vanaf volgende week in de rekken. De relatietherapeute belicht voor ons in primeur negen opmerkelijke stellingen over seks, relaties en intimiteit.

1. Een goede relatie staat of valt met goede seks.

“Onzin! Als ik een koppel vraag hoe het zit met de intimiteit, beginnen ze altijd over seks, maar intimiteit en seksualiteit zijn niet hetzelfde, al kunnen de twee elkaar vanzelfsprekend wel versterken. Ik ken koppels die al jaren geen seks meer hebben, maar wel een uitstekende relatie hebben. Omgekeerd kan het ook. Koppels die vaak seks hebben, maar niet met elkaar kunnen praten. Verder is het heus niet altijd de vrouw die hoofdpijn heeft. Veel mannen met erectiestoornissen durven daar niet over praten met hun partner. Dan is het mijn taak om hun angst eerst te normaliseren en hen aan te moedigen om er met hun partner over te praten. Het is een cliché, maar communicatie en vooral luisteren naar elkaar is erg belangrijk.”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.