KLJ’ers breken record: 45 uur aan de toog hangen

De KLJ’ers hingen liefst 45 uur aan een zelfgemaakte toog.
Joke Couvreur De KLJ’ers hingen liefst 45 uur aan een zelfgemaakte toog.
Dat je niet altijd halsbrekende toeren moet uithalen om een record te breken, bewees de KLJ van Ruiselede het afgelopen weekend. Tussen vrijdag- en zondagavond zaten negen leden van de jeugdbeweging liefst 45 uur aan een zelfgemaakte toog. Voor de lol, om een officieus record te breken én om het goede doel te steunen. De winst van de drankverkoop ging naar Kom op tegen Kanker. Op die manier kon de KLJ liefst 3.000 euro inzamelen.

Hoe de KLJ’ers het record klaargespeeld hebben? “Enerzijds hadden we heel activiteiten gepland”, klinkt het. “Burgemeester Greet De Roo kwam onze marathon plechtig openen, de KVLV kwam oliebollen bakken en zaterdagavond draaide een dj plaatjes om ons wakker te houden. Elk uur was er vijf minuten pauze toegestaan. Daardoor konden we even naar het toilet gaan of de pauzes opsparen om die te gebruiken voor een klein dutje.” Officieel is het record niet, want de vereniging vond een deurwaarder aanstellen te duur en dus is de poging niet geregistreerd. De negen toogzitters kregen na afloop wel nog een cadeaubon van de gemeente.

De sfeer zat er goed in.
Joke Couvreur De sfeer zat er goed in.
De KLJ’ers hingen liefst 45 uur aan een zelfgemaakte toog.
Joke Couvreur De KLJ’ers hingen liefst 45 uur aan een zelfgemaakte toog.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.