Kinderen De Kiem ontpoppen zich tot circusartiesten

Circus Picolini heeft zijn tent opgeslagen in Ruiselede.
Sam Vanacker Circus Picolini heeft zijn tent opgeslagen in Ruiselede.
De 377 kinderen van basisschool De Kiem in Ruiselede zijn klaar om hun ouders en grootouders vrijdag en zaterdag omver te blazen met een indrukwekkende circusshow.

Al sinds begin dit jaar werkt de school onder begeleiding van Circus Picolini aan een twee uur durende show, waarbij de kinderen zelf in de huid van circusartiesten kruipen. De leerlingen oefenden per klas een circusact in en sinds begin deze week oefenen ze die in een echte circustent, die achter de school opgetrokken werd. Donderdagvoormiddag werd in die tent een generale repetitie gehouden. De kleuters en peuters treden op als clown of leeuw, terwijl de al even kleurrijk uitgedoste oudere kinderen hun evenwichtskunsten tonen, jongleren met diabolo’s, borden doen draaien of andere straffe toeren uithalen. 

Er zijn drie voorstellingen gepland: op vrijdag om 18 uur en op zaterdag om 10 en 14 uur. Het reizende circus wordt gerund door Dennis Hartmann en zijn gezin en focust al achttien jaar uitsluitend op voorstellingen voor en door scholen.

Circus Picolini heeft zijn tent opgeslagen in Ruiselede.
Sam Vanacker Circus Picolini heeft zijn tent opgeslagen in Ruiselede.
Circus Picolini heeft zij.n tent opgeslagen in Ruiselede.
Sam Vanacker Circus Picolini heeft zij.n tent opgeslagen in Ruiselede.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.