Het palmares van Birger en Karel

De twee West-Vlaamse deelnemers aan mijn Pop-uprestaurant hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in het 'low & slow'-barbecuewereldje. Birger heeft thuis vijftien barbecuetoestellen staan en dat is niet zonder reden. Een greep uit de prijzen die barbecueteam Tjoppie Doppie in de wacht sleepte:

In

2014

namen de twee 'voor de grap' deel aan de 'Ruhrpot BBQ Contest' in het Duitse Gelsenkirchen. Tot hun verbazing veroverden ze de tweede plaats bij de Belgische teams.


In

2015

hebben Birger en Karel de smaak stevig te pakken. In januari 2015 al doen ze mee met de Winter Extreme South Tirol-wedstrijd.


Op een besneeuwde Italiaanse bergtop van 1.542 meter hoogte en bij temperaturen tot -20 graden houden ze beurtelings de wacht bij hun barbecuevlees. Hun kip wint goud. Hun aardappelen krijgen brons.


Nog in

2015

doet Tjoppie Doppie mee aan zeven van de twintig EK-wedstrijden, waarmee ze in het Europees klassement op de vijfde plaats eindigen met hun kip. Geen enkel Belgisch team doet beter. Ze gaan naar huis met zeven trofeeën en barbecuefabrikant Weber biedt hen een sponsordeal aan.


In

2016

werken Birger en Karel opnieuw een aantal wedstrijden af. Ze worden Belgisch Kampioen in Hasselt in de categorie kip. In het algemene klassement grijpen ze naast de titel en eindigen ze derde.


In

2017

dragen de twee barbecuefanaten hun geloof in de Amerikaanse manier van barbecueën uit aan Sergio Herman en bij uitbreiding aan heel Vlaanderen in Mijn Pop-uprestaurant. (SVR)