Gastronomie op wieltjes: restaurant Tafel 10 haalt foodtruck in huis

Bert Denoulet en Annelies Bergez van restaurant Tafel 10 in Ruiselede hebben sinds kort een eigen foodtruck. Deze zomer bieden ze hun gastronomische gerechtjes aan op zeven verschillende foodtruckfestivals in Vlaanderen. “Doordat ons aanbod zo apart is, kregen we overal vlot toestemming van de organisatoren.”

Een stukje gerookte makreel met fregola sarda of gekonfijte varkenswangetjes staand verorberen? Het kan vanaf woensdag op het vijfdaagse foodtruckfestival Barrio Cantina in Gent. “Dat wordt onze vuurdoop”, zegt chef Bert Denoulet. “Dankzij deze foodtruck hebben we voortaan een mobiele versie van ons restaurant. Het wordt waarschijnlijk een paar nachtjes doorwerken in de keuken, maar alles zal piekfijn in orde zijn.”

Van traiteur naar foodtruckfestivals

Het idee om te investeren in een foodtruck speelde al langer. “We zijn naast ons restaurant steeds vaker bezig met traiteurdiensten", legt Annelies uit. “Dat zit zodanig in de lift dat het idee groeide om met iets speciaals uit te pakken tijdens feestjes en evenementen. Vorige maand hebben we de stap gewaagd en een foodtruck gekocht. We hebben de truck B10 genoemd, verwijzend naar Bar 10, als tegenhanger van T10 of Tafel 10.”

Maar Annelies en Bert besloten nog een stapje verder te gaan en meteen ook de foodtruckfestivals af te schuimen. “Of ons aanbod niet te veel verschilt van de klassieke foodtrucks? In zekere zin wel, maar dat is net een voordeel. Net daarom hebben we overal vlot toestemming gekregen vanuit de foodtruckwereld. Zie het gerust als gastronomie op wieltjes. Bovendien hebben we de prijzen bewust laag gehouden. Voor een gerechtje betaal je acht euro.”

Inspiratie dankzij Tomorrowland-partyvlucht

Bert en Annelies serveren drie gerechtjes. “Makreel met fregola sarda, tomaat en basilicum, gekonfijte varkenswangetjes met puree en karnemelk en we hebben ook een vegan gerechtje. Telkens zijn het bewust makkelijke, handige gerechten die rechtstaand kunnen gegeten worden”, gaat Bert verder. “Dat eerste gerechtje heb ik trouwens ook op het vliegtuig naar Tomorrowland geserveerd (in de zomer van 2017 was Denoulet een van de 51 Vlaamse topchefs die mocht koken op een Tomorrowland-partyvlucht, nvdr). Toen waren de gerechten aan strenge regels onderworpen en moest ik creatief uit de hoek komen. Die ervaring komt nu van pas.”

De zomeragenda van Bert en Annelies zit ondertussen vol. Na hun passage in Gent is de B10-truck tussen 7 en 10 juni te vinden in Oostende, waarna de truck nog in Brugge, Beernem, Ooidonk en Ieper te vinden is. Op 30 augustus en 1 september staat de truck dichter bij huis: op het foodtruckfestival in Tielt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.