Exotische piano’s van Chris Maene te bewonderen
in concertgebouw Brugge

In dit exemplaar zit een lier verwerkt.
Piano's Maene In dit exemplaar zit een lier verwerkt.
Chris Maene van pianobouwer Piano’s Maene in Ruiselede stelt tussen 1 en 11 augustus zijn unieke privécollectie exotische piano’s tentoon in het concertgebouw van Brugge. De tentoonstelling kadert binnen MAfestival, een jaarlijks Brugs muziekfestival dat volledig in het teken staat van oude muziek.

De collectie tafelpiano’s van Chris Maene is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Terwijl vleugelpiano’s de concertzalen vulden, waren compactere tafelpiano’s in het begin van de 19de eeuw enorm populair in burgerlijke huiskamers. Door die populariteit ontstonden luxe-edities in allerhande exotische vormen, gaande van exemplaren met giraffennekken tot zelfs piramidevormige piano’s. De collectie illustreert ook de evolutie van tafelpiano tot buffetpiano.

De expo is dagelijks te bezoeken tussen 14 en 18 uur, behalve op dinsdag. Op zondag kan je terecht in het concertgebouw tussen 10 en 14 uur. Gratis toegang met een ticket voor MAfestival 2019 of een ticket voor het Concertgebouw Circuit (8 euro).

De exotische piano's van Chris Maene veroveren het concertgebouw van Brugge.
Piano's Maene De exotische piano's van Chris Maene veroveren het concertgebouw van Brugge.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.