4.000 mensen op wachtlijst: echt zot!

WEST-VLAMINGEN VAN TJOP'S GAAN VOL VERTROUWEN FINALEWEKEN IN BLANKENBERGE TEGEMOET

Birger Allary en Karel Knockaert scoren met Tjop's.
VTM Birger Allary en Karel Knockaert scoren met Tjop's.
RUISELEDE/ZERKEGEM - Voor Birger Allary en Karel Knockaert is de deelname aan Mijn Pop-Uprestaurant 2017 nu al geslaagd, en dan moet het summum misschien nog volgen. Het duo verdedigde met verve de West-Vlaamse eer in Antwerpen en vat straks met Tjop's post in Blankenberge voor de finaleweken. "4.000 mensen op de wachtlijst voor een reservatie: echt zot!", zegt Karel. Behalve bij de finalisten zelf polsten we ook eens bij hun dierbaren.

 


Zerkegemnaar Karel en Ruiseledenaar Birger schakelden na de uitzending van donderdag op VTM hun gsm's terug aan. Meteen werd duidelijk hoe gek de fans geworden waren. "136 mails, 200 berichten op Facebook, volop sms'jes en berichtjes op Whatsapp van vrienden en familie, én liefst vierduizend wachtenden op de lijst van de reservaties. Ongelooflijk hoe zot het programma leeft", zegt Karel. Net als Birger is hij dolblij dat ze terug naar West-Vlaanderen komen. "Antwerpen was leuk en we hebben ons er super geamuseerd, maar de afstand was toch niet altijd even makkelijk. We hadden sowieso gehoopt dat we in Blankenberge zouden geraken, alleen al om dichter bij onze vrienden en familie te zitten."

Ook Bart Kaëll en Luc Appermont, de geheime jury, hadden lovende woorden voor de pop-up.
Mijn Pop-Uprestaurant 2017 Ook Bart Kaëll en Luc Appermont, de geheime jury, hadden lovende woorden voor de pop-up.

Weddenschap

De aflevering van donderdag eindigde op een cliffhanger, want er blijkt plaats te zijn voor drie pop-uprestaurants in Blankenberge. "Karel en ik hadden al zoiets verwacht", glimlacht Birger. "Wij twee zijn samen met Yannick en Leena (Meat & Griet) ongetwijfeld de saaiste duo's, dus hoe ze met ons nog al die afleveringen gingen vullen, was me een raadsel. Ik heb er zelfs een weddenschapje over afgesloten met Yannick, die geloofde dat we met zijn tweetjes gingen blijven. Maar nu duidelijk is dat dat niet het geval is, mag hij mijn barbecue komen kuisen", grinnikt Birger. "Als ik had verloren, mocht ik vijf kilo boontjes doppen voor Meat & Griet."