Ruim 100.000 bezoekers voor jaarmarkt

De jaarmarkt heeft gisteren zo'n 100.000 bezoekers naar de Leuvense binnenstad gelokt. Al van 8 uur 's ochtends ging het volksfeest traditioneel van start aan volkscafé De Vetten Os aan de Kapucijnenvoer, om te eindigen aan café Sport op het Martelarenplein. Het werd een erg geslaagde editie zonder zware incidenten.

Feest in het kwadraat gisteren in Leuven. Ruim 100.000 bezoekers zakten gisteren naar de binnenstad af voor de jaarmarkt. Burgemeester Louis Tobback en de andere prominenten begonnen er al om 08.30 uur aan aan café De Vetten Os op de Kapucijnenvoer. Dat is traditioneel het startpunt van een lange dag die eindigt aan café Sport op het Martelarenplein. "Het is een zottenkot, maar wel een hoogdag", aldus cafébaas Mike Naert van Café Sport. Ook zijn voorganger Maurice Vanderauwera was van de partij, voor het eerst sinds lang als bezoeker. "Op een dag als deze doet het wel een beetje pijn dat ik geen cafébaas meer ben, maar anderzijds kan ik zelf eens genieten."

Dit jaar stond het Brabants trekpaard in de kijker. "De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven slaan de handen in elkaar om het Brabants trekpaard opnieuw tot een belangrijke trekpleister van de jaarmarkt te maken", aldus schepen Erik Vanderheiden (CD&V). Uiteraard waren de bekende volkscafés de grote publiekstrekkers. In Leuven Central, De Fiere Margriet, Marengo, Jeeskesboom, De Leivese Ton en café Sport stroomde het gele goud rijkelijk. Volgens de Leuvense politie waren er geen ernstige incidenten. (BMK)

Deze kinderen beklommen de hooiberg op Sint-Jacob.
Vertommen Deze kinderen beklommen de hooiberg op Sint-Jacob.
De lama trekt heel wat aandacht van de kinderen.
Vertommen De lama trekt heel wat aandacht van de kinderen.
Dit jaar stonden de Brabantse trekpaarden extra in de kijker.
Vertommen Dit jaar stonden de Brabantse trekpaarden extra in de kijker.
Vertommen