Zwemzone De Plas vanaf volgend jaar rookvrij

Aan de zwemzone wordt roken vanaf volgend jaar verboden.
Vertommen Aan de zwemzone wordt roken vanaf volgend jaar verboden.
Recreatiedomein De Plas in Rotselaar wordt vanaf volgend jaar rookvrij. Het agendapunt werd op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd. 

Wanneer het domein exact rookvrij zal worden, staat nog niet helemaal vast. “Maar volgend zwemseizoen moet haalbaar zijn”, zegt burgemeester Jelle Wouters (CD&V). “We bekijken nog hoe we het concreet gaan aanpakken zodat iedereen zich aan de regels kan houden.” Voorlopig zou het verbod alleen gelden aan de zwemzone en niet in het vis- of wandelgedeelte. “Onze redders en toezichters klagen elk seizoen over alle sigarettenpeuken die achterblijven. We moeten voor ogen houden dat De Plas nog altijd een natuurgebied is. We zullen eveneens bekijken of er een alternatief is in de vorm van een rookzone, maar eigenlijk is het nog te vroeg om daar nu al een uitspraak over te doen.” 

Verbod van kracht op tennisclub

Herwig Pierre (Groen) diende het punt dinsdag in op de gemeenteraad. Hij hoopt dat het rookverbod navolging krijgt op nog andere locaties in Rotselaar. “De tennisclub in Wezemaal bijvoorbeeld heeft op eigen initiatief al een rookverbod ingevoerd. Het is vooral de bedoeling om het uit het zicht van kinderen te houden en het afval door de peuken te verkleinen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johan vergauwen

    Top !! Ook mss meer vuilbakken voorzien !! Want maandag was het verschrikkelijk met het vuil !! Heb ook twee keer de jeugd aangesproken hun vuil weg te doen nadat ze vertrokken !! En dan lachen ze U uit !! Milieu is toch zooooo belangrijk niet bij de jeugd precies !! We zullen is zien met Rock Werchter !!