William is nieuwe kinderburgemeester

De kindergemeenteraad met William (met sjerp) als de nieuwe burgemeester.
RV De kindergemeenteraad met William (met sjerp) als de nieuwe burgemeester.
William Férir van GBS Heikant mag zich de nieuwe kinderburgemeester van Rotselaar noemen.

De kindergemeenteraad, met aan het hoofd dus de kinderburgemeester, wordt samengesteld uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit alle basisscholen in Rotselaar. Ook wordt er een leerling gekozen die wel in Rotselaar woont, maar niet in de gemeente naar school gaat. In totaal krijg je zo een dertienkoppige kindergemeenteraad.

Samen met kinderburgemeester William, die zelf in het zesde leerjaar zit, buigt de kindergemeenteraad zich over thema’s zoals veiligheid, groen, dierenwelzijn en ruimte om te spelen. De kindergemeenteraad komt vier keer per jaar samen en wordt begeleid door de gemeenteraadsvoorzitter. Beweegredenen voor William om kinderburgemeester te worden, waren onder meer het realiseren van een kunstwerk en de mogelijkheid om kinderen in te zetten als vrijwilliger in de gemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.