VIDEO. 10 jaar geleden leerden ze elkaar kennen op Rock Werchter en vandaag zegt Lynn er ja

Een dag om nooit meer te vergeten voor het Rotselaars koppel Kristof Van Herck (33) en Lynn Lernout (30). In 2009 leerden ze elkaar kennen op de festivalweide van Rock Werchter en vandaag, exact tien jaar later, vraagt hij haar ten huwelijk. Het romantisch moment gebeurde tijdens het optreden van Macklemore.

Exact tien jaar geleden leerden Kristof en Lynn elkaar kennen tijdens Rock Werchter. “Ik lag bij vrienden in een tent, maar dat was vrij ver wandelen tot aan de festivalweide. ‘s Morgens stond ik bij mijn neef aan de Floere Bloesstand en die wist te vertellen dat er nog een plaatsje bij hun vrij was op de camping. Eén van zijn vrienden, Kristof dus, lag blijkbaar alleen in de tent. Ik dacht: oké waarom ook niet?”, zegt Lynn. “Die dag bleef ik heel de tijd rondhangen in zijn buurt en ik merkte dat het succes had. Bij het optreden van Boys Noize heeft hij dan uiteindelijk zijn romantische move gemaakt”, aldus Lynn. Sinds die dag is het koppel samen. “Dat ging eigenlijk best vlotjes”, lacht het koppel.

Tijdens het optreden van Macklemore was het moment aangebroken, toch even stressen voor Kristof. “Ik heb letterlijk een flesje water opgegeten van de stress”, aldus Kristof. “De ringen heb ik via haar mama binnengesmokkeld op de wei. Als ik samen met Lynn door de check-in wandel en ik piep, kon de verrassing wel eens de mist in gaan”, aldus Kristof. Hij verzamelde al zijn vrienden om 19u20 aan drankstand 13, links van de mainstage. “Op deze plaats spreken wij meestal af met onze vrienden, dus het viel niet op om Lynn naar hier te lokken”, zegt Kristof. 

Lynn wist van niets. “Ik had dit helemaal niet verwacht. Ik stond er vol ongeloof te bibberen en dacht eerst dat het een aprilgrap was”, lacht de verloofde. “Ik had ook niet door dat we omringd waren door zoveel vrienden en familie. Hij heeft het goed verborgen gehouden”, klinkt het nog bij Lynn.

Tijdens het huwelijksaanzoek hoor je de vrienden van het koppel roepen: “Lynn en Nonkel gaan trouwen”. Kristof is bij zijn vrienden gekend als ‘de nonkel’. Hij kreeg die naam omdat zijn schoonbroer jaren geleden een roddel had verspreid dat zijn zus zwanger was en hij nonkel zou worden. Dat bleek uiteindelijk een grap. Maar omdat Kristof zo fier was dat hij nonkel ging worden, kreeg hij de bijnaam ‘de nonkel’. 

Lynn en ‘Nonkel’ zullen zaterdag 29 juni niet snel vergeten. De omstaande toeschouwers gingen uit hun dak en feliciteerden het koppel uitbundig. Een mooi moment om de feestavond mee in te zetten. 

Kristof Van Herck vraagt Lynn Lernout ten huwelijk op Rock Werchter
EDLL Kristof Van Herck vraagt Lynn Lernout ten huwelijk op Rock Werchter
Kristof Van Herck vraagt Lynn Lernout ten huwelijk op Rock Werchter
EDLL Kristof Van Herck vraagt Lynn Lernout ten huwelijk op Rock Werchter
Hartverwarmend: een aanzoek op Werchter.
HLN Hartverwarmend: een aanzoek op Werchter.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veronique Vermassen

  Gefeliciteerd, Veel geluk samen...

 • Mia Boets

  Proficiat goed bedacht

 • Peggy Massart

  Zo mooi, ze hebben elkaar daar 10 jaar geleden leren kennen en nu na 10 jaar op dezelfde plaats vraagt hij haar ten huwelijk, en goed opgelost met de ringen, effe mama der voor Inzetten, proficiat aan het koppel en dat ze nog lang samen mogen zijn, met alle geluk en liefde die ze voor elkaar voelen

 • Lydia Appelmans

  Mooi!

 • Mark Van Damme

  veel geluk samen! mogen er veel volgen..