Twintiger sterft na treinongeluk op skivakantie in Oostenrijk

Lorenz Dierckx op zijn bidprentje.
RV Lorenz Dierckx op zijn bidprentje.
Een 27-jarige man uit Rotselaar is op skivakantie in Oostenrijk overleden toen hij gegrepen werd door een trein. “De beste keeper van België”, zoals Lorenz Dierckx (27) door vrienden en familie omschreven wordt, zal zaterdag begraven worden.

Lorenz was vorige week met vrienden op skivakantie in het Oostenrijkse Mayrhofen. Hij werd er zaterdagavond 16 februari omstreeks 18.30 uur gegrepen op de Zillertalbahn in het dal. De trein reed in omgekeerde richting het dal in. De treinbestuurder voerde toen hij de man zag onmiddellijk een noodstop uit. Ook Lorenz probeerde de trein nog te ontwijken, maar tevergeefs. Hij werd door de klap de weide ingeslingerd. De spoedarts die ter plaatste kwam, kon enkel nog zijn dood vaststellen. De man zou na een après-skifeestje onderweg geweest zijn naar zijn verblijfplaats. Zijn medereizigers en de machinist werden opgevangen door het Rode Kruis. Wat de twintiger op de sporen deed, is nog onduidelijk. De hypothese dat hij de weg kwijtraakte, kon door zijn omgeving niet bevestigd worden. Lorenz speelde zaalvoetbal in de Leuvense competitie waar hij omschreven wordt als “een fantastische ploegmaat en uitstekende doelman”. Lorenz vierde twee weken geleden nog zijn 27ste verjaardag. Hij wordt morgen begraven in crematorium Hofheide in Nieuwrode. 

Lorenz overleed ter plekke.
Zoom Tirol Lorenz overleed ter plekke.
Voor de man kwam alle hulp te laat.
Zoom Tirol Voor de man kwam alle hulp te laat.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.