Senioren van woonzorgcentrum De Wyngaert oefenen met de stemcomputer

Bewoner Maurice Valkenaers (94) leert werken met de stemcomputer.
Vertommen Bewoner Maurice Valkenaers (94) leert werken met de stemcomputer.
Bewoners en omwonenden kunnen op 26 mei voor het eerst ook in woonzorgcentrum De Wyngaert in Rotselaar gaan stemmen. De gemeente kondigde de nieuwe stemlocatie al eerder aan, maar vandaag kregen senioren en buurtbewoners de mogelijkheid om te leren oefenen met de stemcomputer.

De gemeente wil bewust inzetten op het organiseren van stemlocaties dicht bij de mensen, zodat ouderen ook nog gemakkelijk kunnen deelnemen aan de verkiezingen. “Vooral voor de kiezers die moeite hebben om zich te verplaatsen naar een stembureau en om senioren toch nog vertrouwd te maken met een elektronisch kiessysteem, organiseren wij oefensessies”, zegt gemeentelijk verkiezingscoördinator Peggy Puttemans. 

Een van de aanwezige senioren was de 94-jarige Maurice Valkenaers: “Ik vind het heel nuttig om eens te oefenen met zo'n elektronisch stemsysteem, want volgend jaar weet ik dat niet meer. Ik ben 94 jaar en dan twijfel je al eens. Maar ik denk dat ik het nu alleen kan”, aldus Maurice. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.