Rotselaar ondertekent charter ‘Gezonde Gemeente’

Van links naar rechts: Schepen van gezondheid Piet De Bruyn, Barbara Specht van Logo Oost-Brabant, voorzitter van de gezondheidsraad Hannelore Storms en burgemeester Jelle Wouters.
Foto rv Van links naar rechts: Schepen van gezondheid Piet De Bruyn, Barbara Specht van Logo Oost-Brabant, voorzitter van de gezondheidsraad Hannelore Storms en burgemeester Jelle Wouters.
De gemeente Rotselaar heeft afgelopen zaterdag het charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend tijdens de Dag van de Inwoner. Daarmee hernieuwt het lokaal bestuur de intentie om werk te maken van gezondere inwoners.

De gemeente Rotselaar hernieuwt haar intentie om werk te maken van gezondere inwoners. Tijdens de Dag van de Inwoner ondertekende schepen van gezondheid, Piet De Bruyn (N-VA), het charter ‘Gezonde Gemeente’. Rotselaar engageert zich om tijdens deze legislatuur inwoners te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. “We willen iedereen, en de meest kwetsbare in het bijzonder, maximale kansen bieden op een goede gezondheid en levenskwaliteit”, aldus schepen De Bruyn.

Inzetten op gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid zijn de pijlers van het lokaal gezondheidsbeleid. Door de ondertekening helpt de gemeente Rotselaar mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en de internationale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.