Resto Wald

Resto Wald in Rotselaar is een nieuwkomer in de regio, maar het gastronomisch restaurant heeft alles in huis om een vaste waarde te worden. Voor wie laagdrempelig en no-nonsense de betere Frans-Belgische keuken mét een knipoog wil proeven.
Walter Bouterse en Lisa Claes in hun huiskamerrestaurant Wald.
Sven Ponsaerts Walter Bouterse en Lisa Claes in hun huiskamerrestaurant Wald.

Resto Wald wordt uitgebaat door jonkies Walter Bouterse (30) en Lisa Claes (28). Relatief jong maar niet onervaren. Het koppel werkte samen in verschillende binnen- en buitenlandse restaurants. Met een maximum van 18 couverts per shift willen ze hun zaak bewust kleinschalig en gezellig houden. Een ‘huiskamerrestaurant’ zoals dat heet, zonder personeel. Het moderne interieur bestaat uit donkere toetsen en geeft een warm gevoel. Al zouden een paar extra planten hier en daar de gezelligheid wel ten goede komen. De uitbaters gaan er prat op hun ingrediënten lokaal te zoeken. Wij schoven aan voor een driegangen lunchmenu met aangepast wijnarrangement. Bij de apero van het huis - cava met geuze Mariage Parfait - kregen we als amuses drie smaakbommen voorgeschoteld: een carpaccio van rund met eekhoornbrood, pulled porc met avocado en een hoorntje gevuld met eendenrollade. Die trend vertaalde zich ook in het voorgerecht. Een runderbouillon met zwarte bonen en Chinese kool geflankeerd door twee mini loempia’s met chilimayo. De bouillon werd aan tafel ingeschonken in onze bowl. Daarbij werd een frisse Riesling geserveerd. Al hielden we het bij het voorgerecht en hoofdgerecht bij één glaasje omdat je toch al snel 7 euro neertelt per glas. De bierprijzen daarentegen zijn wel echt schappelijk. 3,5 euro voor een Westmalle Tripel bijvoorbeeld.

Als main dish volgt rode poon met feta en pompoen. Rode poon, vis van het jaar 2017, wordt duurzaam bevist door Vlaamse vissers. De aanvoer van de vis is het sterkst in de periode van oktober tot april. Het hoeft niet gezegd: pompoen combineert hier lekker mee. Daarnaast in ons bord ook nog huisgemaakte tortellini en saus van parmezaan. Njam! Opnieuw een smakenpallet om u tegen te zeggen. Vol verwachting begonnen we aan het dessert - ijs van zure room met toetsen van amaretto en mandarijn - maar de honey crumb bleek eerder een plakkerige suikerboel tussen de kiezen. Op het ijs, niets aan te merken maar de laatste gang kon het minst bekoren. Bij de Java koffie werd - voor de liefhebbers - nog een vegan truffel geserveerd. De bediening door de gastvrouw was niet meer dan ‘correct en vriendelijk’. Op vrijdagmiddag was het er dan ook niet over de koppen lopen. Wie ’s avonds wil dineren, reserveert best op voorhand want dan loopt het makkelijk vol bij Resto Wald.  

Het wijnrek is een eyecatcher in het huiskamerrestaurant.
KAR Het wijnrek is een eyecatcher in het huiskamerrestaurant.
De bar zorgt voor een frisse toets in het interieur.
KAR De bar zorgt voor een frisse toets in het interieur.
Er is ook een gezellige zithoek voorzien om uit te puffen na de maaltijd.
KAR Er is ook een gezellige zithoek voorzien om uit te puffen na de maaltijd.
Als amuse  een hoorntje met eendenrollade.
KAR Als amuse een hoorntje met eendenrollade.
Een tweede amuse van pulled porc met avocado.
KAR Een tweede amuse van pulled porc met avocado.
Het voorgerecht: runderbouillon met mini loempia's.
KAR Het voorgerecht: runderbouillon met mini loempia's.
Als hoofdgerecht de rode poon met pompoen en feta.
KAR Als hoofdgerecht de rode poon met pompoen en feta.
Het dessert honey crumb met ijs van zure room, mandarijn en Amaretto kon het minst bekoren.
KAR Het dessert honey crumb met ijs van zure room, mandarijn en Amaretto kon het minst bekoren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.